Poskrbimo za varnost na šolskih poteh!

Poletje se počasi poslavlja, vračamo se v službe in šolo, posledično so naše ceste spet bolj prometne. Na šolske poti se ponovno vračajo naši šolarji, ki v svoji razigranosti včasih pozabijo, da morajo biti v prometu zelo previdni. Ponovimo z njimi, kako naj poskrbijo za svojo varnost, skupaj z njimi večkrat PREHODIMO šolsko pot. Na prometno izpostavljenih točkah pokažimo in pojasnimo, kako naj ravnajo, da bodo varno prišli v šolo in domov.

Vse starše, ki sami vozijo otroke v šolo naprošamo, da z vožnjo svojih otrok čisto do šolskih vrat ne ogrožajo ostalih ampak jih izpuščajo iz avtomobila, kjer bo varno za vse! Pot po Šolski ulici in z avtobusne postaje je varna in nič ne bo narobe, če jo otrok prehodi peš v družbi svojih vrstnikov, ki prihajajo v šolo.

Šola ima za večjo varnost učencev izdelan Načrt šolskih poti v katerem so predlagane in opisane šolske poti. Vabimo vas, da pregledate Načrt in nas opozorite, če ste na šolski poti vašega otroka opazili točko na katero nismo opozorili pa bi bilo potrebno. Od marca 2017 dalje je Načrt na voljo tudi v digitalizirani obliki. Digitalni načrt šolskih poti OŠ Škofja Loka-Mesto .

Več o prometni varnosti in šolskih poteh si lahko preberete na spletni strani šole pod gumbom Promet.

Srečno na poti v šolo in iz nje!

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+