Osvojili pokal za “RoboEfekt dneva”

Danes v soboto, 4. 2. 2017, je na O.Š. Dobrova potekalo državno tekmovanje iz mednarodnega raziskovalnega projekta FLL – First Lego League. Na tekmovanju je tekmovalo 26 najboljših ekipe iz treh držav: Srbije, Hrvaške in seveda Slovenije. Kot že veste, se je tudi naša ekipa uvrstila v to prestižno tekmovanje.

Pred šolo smo se zbrali, kot po navadi, že ob sedmi uri zjutraj, se malce pohecali in sprostili, saj smo bili malce nervozni ter hitro sedli v avtomobile, da so nas starši odpeljali na težko pričakovano tekmovanje. Kot bi mignil smo že bili v O. Š. Dobrova, kjer je bilo že vse pripravljeno. Glede na to, da smo bili tam že pred učiteljem, nas je skrbelo, da ne bo zamudil, ampak gospod Pintarič nikoli ne zamudi, in prav vedno pride pravi čas.

DSC_0475

Najprej smo poiskali prostor, ki je bil rezerviran za našo skupino (LegoHrčke), nato smo se takoj lotili dela, pripravili smo »našo« stojnico, na kateri smo predstavili dosedanje delo, pri katerem smo uporabili svoje znanje, domišljijo, ideje… DSC_0457

Sledila je predstavitev skupin in otvoritev tekmovanja, ki se ga je udeležil tudi sam predsednik države g. Borut Pahor. Zelo zanimivo je bilo videti, kako zelo varovan je bil.

fll-pahor

Kmalu za tem smo odšli na prvi del tekmovanja (predstavitev projekta, vrednot in tehnični intervju). Na vseh področjih smo se zelo potrudili, dokazovali in izkazali, kakor najbolje znamo.

DSC_0511

DSC_0520

DSC_0531

DSC_0534

Drugi del tekmovanja sta opravila naša programerja Filip in Simon, ostali pa smo zraven veselo navijali in spodbujali mojstra za FLL mizo.

filip-miza

Pred razglasitvijo rezultatov smo se še malce pozabavali z drugimi ekipami, nekateri celo zaplesali, spletle pa so se tudi prijateljske vezi.

Sledila je težko pričakovanja razglasitev… Razglašeni smo bili kot ekipa z najboljšo FLL potezo na robotskem delu, to pa je »met kamerice v bazo«. Še uradni rezultati in uvrstitve (od tretjega mesta dalje) bodo znani v ponedeljek. Najbolje so se odrezali RoboSončki iz O.Š. Koper, ki so že »stari FLL mački«, ki so bili res odlični in jim iskreno čestitamo!

20170204_163300

Skupina LegoHrčki se najlepše zahvaljujemo in podeljujemo zlato medaljo našemu mentorju Matjažu Pintariču, ker je preprosto najboljši vodja! Bravo g. Pintarič!

Seveda pa se zahvaljujemo tudi staršem, sponzorjem ter vsem, ki ste nam kakor koli pomagali pri našem projektu ter nas spodbujali pri delu. Hvala tudi vsem, ki ste navijali za nas.

logo-vbg in

šolski sklad OŠ Škofja Loka-Mesto

in sodelujočim

logo sodelovanje fll

 

Javni rezultati na fll.si strani:

http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/4

 

Evropska primerjav pri točkah pri spuščanju robota:

Naša skupina je pri spuščanju robota dosegla 179 točk in je v Evropskem merilu zasedla 49. mesto od več kot 900 prijavljenih ekip, kar bi v odstotkih pomenilo, da smo bili v zgornjih 5 % v Evropi.

 

Emma Mahmutović in ostali člani LegoHrčkov

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost