DOBRODELNI KONCERT NOTE DOBROTE

V četrtek, 19. 11. 2015, se je v večnamenskem prostoru odvijal že tretji koncert z naslovom Note dobrote, na katerem so kot vedno nastopili učenci naše šole. V prejšnjih letih so bili to bolj nekdanji učenci, letos pa, kot nam je pojasnila ga. Mateja Jelenc Arnšek, učiteljica glasbene umetnosti in ena izmed organizatoric koncerta, so izbrali mlade glasbenike, ki še vedno obiskujejo našo šolo, obenem pa hodijo tudi v glasbeno šolo. Nastopajoče so razdelili v manjše komorne zasedbe, da bi jih na ta način kar največ pokazalo svoj talent.
Večnamenski prostor se je že pridno polnil ob zvokih harmonike, nekaj minut pred koncertom pa smo gospo ravnateljico Doris Kužel povprašali malo več o tem dobrodelnem imenu, ki ga nosi koncert. Ga. Kužel nam je pojasnila, da so prostovoljni prispevki namenjeni šolskemu skladu, od koder bodo sredstva uporabljena za popestritev šolskega programa, omogočanje drugih dejavnosti in pa seveda približati šolo učencem, predvsem da bi se v njej vsi dobro počutili.
Za začetek je nastopil mali harmonikarski orkester pod dirigentsko taktirko Jerneja Hostnika, ki je bil tudi kot prvi deležen zasluženega aplavza. Naslednji je zaigral trio flavt ob klavirski spremljavi, sledil je še trio trobent. Nato je na oder stopil tudi solist, ki je zaigral na pozavno. Tudi naslednji nastopajoči je oder imel samo zase, zaigral pa je na saksofon. Potem so že tretjič danes na oder stopile harmonike, sledil je sekstet flavt. Pred naslednjim nastopom so voditelji zastavili publiki vprašanje, na katerega ni nihče vedel odgovora. Razkrili so ga kar sami, odgovor se je namreč skrival v povezavi z naslednjo glasbeno točko, trio kitar Al Capone, ki so zaigrali dve skladbi, nato pa oder prepustili naslednji zasedbi. Le-ta je bila nekoliko bolj mešana, vsebovala je kar tri instrumente: tolkala, klavir in flavto. Skozi naslednji dve točki sta dvojčka Pucihar na klavirju štiriročno in sekstet flavt popeljala občinstvo v čas božiča, s tem pa so se glasbene točke zaključile. Na oder so bili povabljeni vsi nastopajoči mladi glasbeniki, nato pa še njihovi mentorji, vsi skupaj pa so bili deležni zahval in tudi majhnih daril.
Piko na i sta kot presenečenje koncerta postavila mlada škofjeloška talenta Nejc Pipp in Miha Kumer, ki sta publiko presenetila na odru in jim v živo zapela pesem, s katero sta si v oddaji Slovenija ima talent prislužila nastop v polfinalu. S tem se je koncert zaključil, obiskovalci so se zahvaljujoč našim kuharicam lahko še posladkali in okrepčali v šolski jedilnici. Ko je večnamenski prostor ostal že skoraj prazen, je o svojih čustvih spregovorila tudi ga. Kristina Strnad, ki je poskrbela za povezovanje koncerta, in je bila nad njegovo izvedbo navdušena, predvsem pa je poudarila, da so se mladi glasbeniki odlično odrezali.
Prireditev so povezovali Ivan Vastl iz 8. b, Jan Pipp iz 8. d in Meta Kelner iz 2. b razreda.

Zapisala Lana Kejžar, 9. c

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost